Najem IT okolja – računalništvo v oblaku


Komu je namenjen najem IT okolja ali računalništva v oblaku?

Računalništvo v oblaku je slog računalništva, ki je namenjeno vsem podjetjem, ki bi radi dosegli nižje stroške poslovanja. Organizacija plačuje zgolj za dejansko porabljen obseg obdelave podatkov, vzdrževanja in upravljanja informacijskega okolja. Ob tem podjetje ohrani največjo možno prilagodljivost, varnost ter zanesljivost.


Kaj lahko storimo za vas?

Preučili bomo vaše obstoječe okolje in spoznali vaš način dela ter vam ponudili prilagojeno rešitev, ki bo ustrezala vašim zahtevam.

V nadaljevanju predstavljamo nekaj rešitev in storitev, ki jih lahko najamete delno ali v celoti:

Najem in upravljanje strežnikov - Podjetje HC Center vam nudi možnost najema virtualnega strežnika, ki se nahaja v varni kletki. Namenjen je uporabnikom, ki želijo hitro prilagoditi okolje svojim potrebam. Tovrstni strežniki so idealni za domenske strežnike, web strežnike, zahtevne aplikativne strežnike, testne strežnike, in strežnike, ki jih uporabljajo razvijalci.

Najem in upravljanje e-poštnega strežnika – Ponujamo storitve podprte z Microsoftovo programsko opremo Microsoft Messaging and Collaboration. Platforma ima vse lastnosti, ki so sicer v domeni Exchange strežnikov. Storitev vključuje naslednje funkcionalnosti:
• e-pošta,
• več e-poštnih naslovov,
• upravljanje (velikost dohodnih in odhodnih sporočil, format sporočil, upravljanje seznamov blokiranih prejemnikov/pošiljateljev, seznam prejemnikov),
• in funkcije, ki so povezane z upravljanjem (možnosti sodelovanja med sodelavci – skupna raba koledarjev, kontaktov,…).

Najem programske opreme – V okviru ponudbe najema IT okolja, vam nudimo možnost najema Microsoftove programske opreme, ki zajema vrsto licenc, z različnimi funkcijami. Celotni nabor licenc za Microsoftovo programsko opremo vključuje vse kar je potrebno za nemoteno delovanje v sodobnem poslovnem okolju:
• standardne strežniške licence,
• licence za oddaljen dostop,
• licence za poštne predale,
• licence za Microsoft Office itd.

Storitev vzdrževanja – v okviru storitve najema strojne in programske opreme, vam podjetje HC Center nudi redno mesečno vzdrževanje, nadzor in poročanje o delovanju opreme.

Visoko razpoložljivo varnostno kopiranje – v okviru najema strojne in programske opreme, vam storitev omogoča ponovno vzpostavitev strežnika ob morebitnem izpadu. Sistem enkrat dnevno naredi sliko celotnega sistema, ki jo hrani dogovorjeno število dni.

Prednosti najema IT okolja:

Hitra vzpostavitev – Novo okolje se postavi v najkrajšem možnem času od sklenitve dogovora, brez začetne investicije v programsko in strojno opremo.

Prilagodljivost potrebam naročnika – Kapacitete procesorske moči, spomina, diska, števila e-poštnih predalov spreminjamo po potrebah stranke za krajši čas ali nedoločen čas.

Kakovost in doslednost – Programska in strojna oprema, ki jo stranka najame pri podjetju HC Center, je kakovostna in sledi tehnološkim in uporabniškim trendom.

Mesečna naročnina – Celoten strošek najema IT okolja predstavlja direktni fiksni strošek, ki ga podjetje lahko predvidi in načrtuje.

Ena vstopna točka – V primeru incidenta, ki nastane v okviru storitve, stranka vzpostavi kontakt s servisno točko pri podjetju HC Center, ki odpravi nastalo situacijo.

Ni prikritih stroškov – Pri nakupu lastne strojne in programske opreme, ima stranka ogromno tako imenovanih prikritih stroškov: elektrike, hlajenja, nadgradnje in druge opreme, ki so pri najemu IT okolja vključeni v storitev.

Varnost – Vsa oprema, ki jo podjetje HC Center ponudi v najem, je zavarovana na več nivojih:
• Strojna oprema je varovana z »Varno kletko« proti naslednjim okoljskim nevarnostim: ogenj, vlom, eksplozija, magnetna polja, prah, radijske frekvence, nepooblaščenim vstopom, korozivni plini, vandalizem, odlomljeni konstrukcijski kosi.
• Programska oprema je zaščitena z doslednimi in učinkovitimi sistemskimi varnostnimi programi.
• Enkrat dnevno sistem opravi visoko razpoložljivo varnostno kopiranje in jo hrani na varni lokaciji dogovorjeno število dni.

» Več informacij

najem IT rešitev

Spoznajte katere rešitve vam nudimo na področju računalništva v oblaku.

»  Več Informacij

pomoč na daljavo

Omogočamo vam varno in dostopno tehnično podporo kjer koli po svetu. Sejo za nadzor oddaljenega računalnika vzpostavimo v manj kot 30 sekundah.


» Več informacij
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni