HPE postavlja nove standarde - spoznajte Synergy model

17.10.2017


HPE Synergy


Hewlett Packard Enterprise je pričel dobavljati dolgo pričakovani model Synergy. Synergy je, po projektu “The Machine”, projekt v katerega je HPE vložil največ truda (in sredstev). Zasnovan je na HPE Composable Infrastrukturi, zadnji in najnovejši infrastrukturi HPE vizije.

Ideja je, da se poslovanje uporabnika večkratno pospeši s samim časom inicializacije sistema, poveča fleksibilnost s tekočim dodeljevanjem sredstev, z neomejeno skalabilnostjo ter da z vsem upravlja software.Vizualna predpostavka je, da Synergy nadomešča C7000 bladesystem model (ki se bliža svoji 10. obletnici), ampak HPE vodstvo je izjavilo, da si ta dva modela nista podobna v nobenem smislu. Synergy model je narejen na popolnoma novi platformi po “composable infrastructure” konceptu.

Poleg tega s Synergy platformo prihajajo tudi določene spremembe v samem izrazoslovju. Termin “blade” bo zamenjan z “node”, “interconnects” postaja “fabric” in na koncu, jedro vsega je bila “chassis”, od sedaj pa se za to uporablja izraz “frame”. Novi izrazi so vpeljani, ker ima Synergy mnogo inovacij, v skladu s tem pa so se pri HPE odločili vpeljati tudi nove izraze.

Ko govorimo o frame-u, mislimo na HPE Frame 12000. Okvir je velikosti 10U, podpira pa lahko 12 x 2 CPU blade strežnikov ali compute modulov. Dodatno, podpira šest napajalnikov jakosti 2.6kW ter deset hot-swapable ventilatorjev. Za omrežni del so zadolženi 3 I/O “fabric” (o tem nekoliko več kasneje). Za management je zadolžen HPE Synergy Composer, na katerem je hkrati tudi HPE Oneview, ki nadzira celotno infrastrukturo. Od tu poteka tudi nadzor in upravljanje za celotni frame, vse strežnike, diskovne sisteme, omrežje in napajalnike.

Vse skupaj se nahaja v “bazenu” sredstev, ki se lahko dedelijo (ali sprostijo) določenim virtualnim napravam v realnem času. HPE Synergy ima še en modul v katerega se shranjujejo vse bootable image datoteke, ki so pripravljene postati virtualna naprava v zelo kratkem času. Ta modul je HPE Image Streamer.

I/O Fabric Opcije:

HPE Synergy frame uporablja tri redundantne fabric-e, vsak pa je neposredno vezan na mezzanine kartice znotraj compute modula. Fabric modul opcije so :

 • 40Gb F8 Switch Module
 • 10Gb Interconnect Link Module
 • 20Gb Interconnect Link Module
 • Brocade 16Gb Fibre Channel SAN Switch
 • Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
 • Virtual Connect SE 16Gb Fibre Channel Module

Compute Opcije:

Obstajajo 4 opcije za HPE Synergy compute module:

 • Synergy 480 Gen 9 Compute Module (half-height,2 x Intel Xeon E5-2600 v4 CPUs, 24 DIMM slots)
 • Synergy 620 Gen 9 Compute Module (full-height)
 • Synergy 660 Gen 9 Compute Module (full-height)
 • Synergy 680 Gen 9 Compute Module (full-height, double-wide)

Storage Opcija:

HPE Synergy D3940 SAS ali SSD storage modul ima 12Gb arhitekturo, ki podpira do 40 hot-plug diskov velikosti 2.5″. Ta storage modul ima neposredno povezavo z do 10 compute modulov ter tako omogoča zelo visoke hitrosti znotraj Synergy frame-a. Najmanjše število storage modulov znotraj frame-a je ena, maksimum pa pet. Na ta način imamo lahko znotraj frame-a do 200 diskov.


Za vse, ki želijo izvedeti več in se po korakih naučiti vse o HPE Synergy modelu, je HPE izdal knjigo, ki jo lahko prevzamete na povezavi: knjiga


 

Če želite preizkusiti HPE Synergy ter izvedeti dodatne informacije, nas kontaktirajte:
HC CENTER d.o.o.
Letališka cesta 32B
1000 Ljubljana
e-mail: prodaja@hc-center.com
tel.št: 01/5862 460

Uporabne informacije:

 


 

Predstavljene novosti 10. generacije HPE strežnikov

17.10.2017


Ilo


Na konferenci Discover 2017 v Las Vegasu je bila najavljena 10. generacija Hewlett Packard Enterprise strežnikov.
Iz vrst HPE-ja smo lahko slišali nekaj glavnih smernic glede na katere se bo 10. generacija HPE strežnikov razlikovala od konkurence:

 • Agilnost
 • Varnost
 • Nadzor stroškov

V tej blog objavi bomo preleteli varnostni del teh smernic in sam iLO 5 chip.


Poleg iLO 5 do večje varnosti vašega podatkovnega centra

Na konferenci Discover 2017 smo dobili najavo in podrobnosti o novem ASIC čipu, prepoznavni odliki Hewlett Packard Enterprise strežnikov. Gre za iLO 5, ki glede na besede iz HPE-ja pripomore k temu, da so strežniki najvarnejši na svetu. To je hkrati tudi glavna ter ena izmed mnogih značilnosti novega čipa.

ilo1

Hewlett Packard Enterprise za razliko od drugih proizvajalcev  strežnikov sam izdeluje svoj ASIC silicijski čip ter zaradi tega lahko vgradijo v Gen 10 strežnik edinstven odtis.  Strežnik se ne bo boot-al, če se firmware ne bo ujemal z edinstvenim odtisom. Hewlett Packard Enterprise je edini proizvajalec s to možnostjo. Prav tako sta vgrajena tudi proaktivna detekcija in popravljanje na način, da strežnik sam opravlja dnevne preiskave milijonov vrstic kod z namenom odkrivanja nepravilnosti oz. malware-ja in opravi potrebna popravila. Takšen nivo varnosti je možen z licenco HPE iLO Advanced Premium Security Edition.

Aktivnosti, ki jih izvaja novi iLO5 chip:

 • Silicon Root of Trust – This is more than a hardware root of trust. This is a silicon root of trust.
 • Secure Start – Compromised or corrupted firmware will not be run.
 • Secure Recovery – We can recover the iLO firmware, the system ROM, the System Programmable Logic Device, the Innovation Engine firmware and the System Platform Services firmware.
 • Runtime Firmware Verification – iLO  has the ability to scan the firmware on a daily, weekly and monthly basis
 • Recovery Set/Recover Set administrator – The Recovery Set is the collection of firmware iLO will use if a compromise is detected.  
 • Addon – New security modes, Common Access Card/smart card support full control of all user interfaces.

Pri vseh navedenih aktivnostih je v veliko pomoč vgrajeni software podjetja NIARA, ki ga je nedavno prevzel Hewlett Packard Enterprise. Gen 10 strežnik ima vgrajen machine learning, s čimer strežnik sam sebe trenira in se nenehno uči. Če pride do sumljivih vzorcev obnašanja, nam to sistem sam analizira ter daje oceno ali reagira glede na določena pravila.

Na koncu, če bo strežnik odpoklican ali zamenjan z novim, so planirane aktivnosti, da shranjene informacije ne pridejo v napačne roke.


iLO 5 demo novosti

 • Remote control thumbnail – bližnjica za hitrejši dostop do oddaljene delovne površine
 • Local to Remote folder – kreiranje datotek ter prenos datotek in ustvarjanje OS slik z lokalne na oddaljeno stran
 • New iLO5 ASIC – dvakrat hitrejši od predhodnika
 • Active Health System Log – podroben prikaz logov znotraj želenega datuma

 

Za ostale novosti glede Gen 10 lahko najdete na uradnih HPE straneh ali na tej povezavi.

 


Če želite več informacij ali Gen 10 demo strežnik nas kontaktirajte:
 HC CENTER d.o.o.
Letališka cesta 32B
1000 Ljubljana

 e-mail: prodaja@hc-center.com
tel.št: 01/5862 460

Uporabne informacije:

Zanimivosti:  A Storage Guy Talking about New ProLiant Gen10 Servers
 Video:  New iLO 5 for ProLiant Gen10 demo

 

 

 
 

Zakaj uporabljati original tonerje in/ali kartuše?

25.10.2016

 
Proizvajalci so zelo jasni pri prednostih uporabe originalnih tonerjev in kartuš. Trdijo, da pristna kartuša ali toner ne zagotavlja le boljše kakovosti tiska, ampak tudi več tiskanih strani na vložek...
podrobnosti »

 

Pridobitev certifikata zlate bonitetne odličnosti AAA

19.10.2016

 
Podjetje HC Center d.o.o. je za leto 2015 pridobilo certifikat zlate bonitetne odličnosti AAA, ter se s tem vzpelo v najvišji razred bonitetne odličnosti v Sloveniji...
podrobnosti »

 

Družina tiskalnikov HP OfficeJet Pro

19.10.2016

 
Tiskalniki HP OfficeJet Pro omogočajo tiskanje profesionalne kakovosti po ugodni ceni za majhna podjetja, ki želijo z majhno napravo zagotoviti veliko učinkovitost...
podrobnosti »

 

HC Center in Canon uvajata rešitev dokumentnih sistemov v oblaku

18.10.2016

 
Podjetje HC Center d.o.o. kot Canon Advanced scanning solutions akreditiran partner na slovenskemu trgu ponuja Canon Therefore™ rešitve za upravljanje dokumentnih sistemov...
podrobnosti »

 

Test: HP LaserJet Pro MFP M225dw

28.09.2016

 
Laserska multi-funkcijska naprava, ki poskrbi za vse potrebe za tiskanje, skeniranje, kopiranje in faksiranje je odličen pomočnik za sodobne pisarne.
podrobnosti »

 

Test: HP Color LaserJet Pro M252dw

22.09.2016

 
HP Color LaserJet Pro M252dw je A4 barvni laserski tiskalnik, s podporo za dvo-stransko (duplex) tiskanje, z upravljanjem na dotik in kompaktnim ohišhem, zato je idealen za male pisarne in domače pisarne (SOHO).
podrobnosti »

 

OBVESTILO - Brezplačna 3-letna podaljšana garancija za HP tiskalnike

13.09.2016

 
HP vam ponuja 3-letno brezplačno podaljšano garancijo.
podrobnosti »

 

Predstavitev - TIK - Elektronski sistem za obvladovanje delovnega časa

10.06.2016

 
TIK2 je elektronski sistem za celovito obvladovanje delovnega časa. Omogoča registracijo zaposlenih na tri načine: s PIN kodo, brezkontaktno kartico ali prstnim odtisom...
podrobnosti »

 

IZSILJEVALSKI VIRUSI – KAJ SMO SE NAUČILI DO SEDAJ?

07.06.2016

 
Redki so posamezniki, ki se v pričakovanju sredine leta 2016 še niso pobližje spoznali z nevarnostjo, ki jo za naše elektronsko dokumentacijo pomenijo izsiljevalski virusi...
podrobnosti »

 

Gartner: Trg, povezan z virtualizacijo, je dozorel

18.05.2016

 
Trend, ki je na področju tehnologij za podatkovne centre vladal več kot desetletje, se počasi umirja. Prihodki iz naslova novih licenc so prvikrat v zgodovini upadli.
podrobnosti »

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni