Strežniški sistemi


Kaj so strežniški sistemi?

Strežniški sistemi predstavljajo jedro informacijskega okolja vsakega podjetja. Tako vsaka organizacija glede na lastne potrebe uporablja različne namenske strežnike, kot na primer podatkovni strežniki, poštni strežniki, terminalski strežniki, FTP strežniki in s katerimi doseže optimalne informacijske učinke za svoje organizacijsko okolje.

Kaj lahko storimo za vas?

Postavitev strežniških sistemov izvedemo po vaših zahtevah z načrtovanjem, izbiro strojne in programske opreme ter z izbiro rešitev, ki so specifične za vaše podjetje.

V okviru namestitve strežniških sistemov pokrivamo področja:

Centralizirano mesto nadzora in upravljanja sistema: strežniške sisteme namestimo tako, da vzpostavimo eno vstopno točko za nadzor in upravljanje strežniškega sistema, ter hkrati omogočimo končnim odjemalcem nemoten in hiter pretok poslovnih informacij, ki so v današnjih časih nujne za nemoteno poslovanje.

Načrt neprekinjenega poslovanja: Pomagamo pripraviti temeljit in robusten načrt neprekinjenega poslovanja, ki vključuje tudi center, sposoben varne, natančne obnove podatkov po morebitni nesreči.

Cilj takšne rešitve je zagotoviti, da so za poslovanje ključne funkcije podjetju kar se da hitro na voljo, če se le da, takoj po pojavu nesreče.

Celovite sisteme postavljamo po vaših željah na platformah
, kot so Microsoft, Citrix, HP, IBM, VMWARE, ...

Migracije: Pri HC Centru smo specializirani za primere selitve obstoječih sistemov na novejše različice ali druge sisteme, in vam ponujamo celovito situacijsko rešitev. Projekt migracije začnemo s seznanitvijo z željami naročnika, sledi pregled obstoječega stanja, nato določimo najboljše poti in postopke migracije.

Prav tako ponujamo rešitve na področju osnovnih strežniških enot, osebnih računalnikov in periferne opreme.

Prednosti urejenih strežniških sistemov:

Varnost - Organizacija se lažje prilagodi tržnim spremembam in izogne izgubi podatkov, ter lahko nemoteno posluje.

Prilagodljivost - Omogočijo hiter in nemoten pretok informacij.

Stroškovna učinkovitost
- Zagotavljajo najboljše razmerje med investicijo in izkoristkom opreme.

Zmogljivost - Čim več virov za čim manj sredstev.

Nizki stroški upravljanja - Izboljšajo možnosti širitve in/ali združitve ter zagotavlja skladnost s standardi.

Organizacija - Poenostavijo integracijo s partnerji in strankami.

» Več informacij

najem IT rešitev

Spoznajte katere rešitve vam nudimo na področju računalništva v oblaku.

»  Več Informacij

pomoč na daljavo

Omogočamo vam varno in dostopno tehnično podporo kjer koli po svetu. Sejo za nadzor oddaljenega računalnika vzpostavimo v manj kot 30 sekundah.


» Več informacij
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni